Ett smart sätt att ta reda på vad dina kunder frågar efter.

En av de grundläggande delarna i att skapa ett bra erbjudandet för sin produkt/tjänst, för att skapa en fångande rubrik eller kanske för att skapa en lockande morot för att fånga in kontaktuppgifter, är att fånga upp precis det som kunderna själva tänker på och funderar över.

Kan du i din rubrik locka med svaret på kundens fråga har du direkt fångat intresset.
Men hur gör man det och hur vet man vad kunder frågar efter?

Det finns självklart flera olika sätt man kan göra det på men ett smart sätt är att utnyttja en tjänst som heter AnswerThePublic.com.
Här kan du lägga in dina nyckelord eller nyckelfraser och få fram en visuell bild över de sökfraser som Google indexerar och rekommenderar som de vanligaste.

Varje gång du skriver i någonting i Googles sökruta får du upp förslag på sökningar. Det här är Google som ger dig förslag på vad andra brukar söka efter inom det ordet eller sökfrasen.
Söker du t.ex. på "hundar som skäller" får upp ett antal olika förslag.

För varje ny bokstav du lägger till efter hundar får du olika förslag. Istället för att du ska göra hundratals sökningar på Google har Answerthepublic plockar ut alla svar som Google ger och presenterar det på ett visuellt och enkelt sätt.

Så här kan det se ut...

I det här fallet har jag sökt på Dog (hund). Det går även att söka på svenska ord och fraser men man får oftast en större bild om man söker på engelska.
OBS! Om du inte är medlem på sidan får du endast 1-3 gratis sökning per dag, så se till att du väljer rätt fras om du inte vill betala eller vänta till nästa dag.

Klicka på bilden för att förstora.

Ju grönare punkten är desto högre sökvolym på frasen.

Den här informationen är verkligen guld värd. Som jag nämnde skulle du kunna använda det för att ta fram erbjudanden som passar som handsken för dina besökare, men du kan också använda det för att skapa information och sökmotoroptimering.

Tänk dig t.ex. att att du bygger upp en blogg inom ditt område, eller kanske en Youtube kanal. Man vill ju helst skapa artiklar som folk är intresserade av och läser. Ju fler intressanta artiklar du skapar desto intressantare blir din blogg och du får fler personer som vill följa dig. Genom att ge intressanta svar på de vanligaste frågorna (vanligaste sökfraserna) blir du också intressant för Google och dom kommer att ranka din sida högre.

Sök på rätt sätt...

För att få ut det bästa resultatet av AnswerThePublic bör du söka på enstaka ord. Du får då en bred bild med olika förslag på fraser. Tänk på att det säkert finns flera olika nyckelord inom ditt område som du kan använda dig av. Tar man t.ex. hundar så skulle man också kunna söka på olika hundraser för att nischa sig ännu mer. Här gäller det att ha fantasi.

Du kan också klicka dig vidare på de fraser som du vill veta mer om och får då upp sökresultaten i Google. Du kan då se konkurrensen på just de fraserna och du kan se hur andra har svarat på frågor och funderingar inom frasen. Perfekt när man vill skapa information som ska rankas högt på i Google.

AnswerThePublic är verkligen ett bra verktyg.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Häng med i MegaEgo gänget...
Vi skickar ut tips och trix om marknadsföring, affärsidéer och företagsstrategier (och även en hel del annat roligt) 1-2 gånger per vecka.
Om du tröttnar på oss finns det alltid en länk längst ner i varje meddelande där du kan avregistrera dig.
Till vilken adress ska vi skicka allt det roliga?
>